אתם רוצים להשתפר בריצה, איך לכם מושג מה לעשות ובכל זאת אתם פועלים לפי עקרונות שחלקם אולי נכון לתחומים אחרים בחיים.במאמר זה אני רוצה לחסוך לכם מספר טעויות בהקשר של תכנון אימוני ריצה.הימנעות מטעויות אלו תחסוך לכם פציעות ספורט ותעזור לכם לשפר את התוצאות.
שימו לב!
יש הגדרה פשוטה להתנהגות פנאטית "הכפילו את המאמצים שלכם כאשר איבדתם קשר עין עם המטרה".כולנו חיים באמונה שכדי להשתפר צריך לעבוד קשה.אמונה זו לעיתים היא מאד יעילה בהאכלת המפלצת האובססיבית שתגרום לכם להפסיק להשתפר ועומדת להשתלט על החיים שלכם!
הנה מספר סימנים על מנת שתוכלו לשים לב אם אתם כבר עושים את הטעויות הבאות:
- אתם מתאמנים לפי העיקרון ש- "יותר זה יותר טוב".יותר ק"מ של ריצה, יותר מאמץ, יותר מהירות, יותר ויטמינים, יותר נעליים וכו'.
- אתם מתעלמים מסימני האזהרה והכאב ומאמינים ש- "ללא כאב אין תוצאות" זו גישה נהדרת לחיים ולאימונים שלכם.
- אתם תמיד רצים בעצימות גבוהה ומנסים להתחרות בכל הזדמנות ובייחוד בתקופת האימונים.אתם לעולם לא נותנים לאף אחד לסיים לפניכם ובייחוד בימים ה'קלים'.
- אתם הופכים לאובססיבים עם הצורך / מחויבות לרוץ יותר מדי ק"מ או יותר מדי דקות בכל יום ומתעקשים לספר לכולם על זה.
- כגבר בן 27 (החליפו את הגיל,מין,מרחק ומטרה על מנת שיתאימו לכם) כל החיים והוויה מתמקדים ותלויים בכך שתשברו את השיא שלכם של ריצת 10 ק"מ ב42.5 דקות.
- אתם מתאמנים כל יום, מעולם לא לוקחים יום הפסקה מהריצה ומתייחסים להליכה בקצב שבו אפשר ליהנות מהנוף ולהריח את הפרחים כסימן לחולשה.
אם אתם עושים את הטעויות הבאות, כדאי שתתייעצו עם מאמן הכושר האישי שלכם בדבר תוכנית ריצה לשיפור תוצאות.