לקראת חג השבועות חג הגבינות ומוצרי החלב:
7 דברים שכדאי לדעת על יוגורט עיזים – מאת ניאורה אלרון מרטה, דיאטנית קלינית ראשית, B.Sc , R.D, בחלי ממן, רשת המתמחה באורח חיים בריא.
מצורפים מתכונים בריאים וקלים להכנה:
טורטיות ממולאות בטונה ואבוקדו
טורטיות ממולאות בטונה ואבוקדו – 2 מנות
באדיבות : חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
מצרכים:
2 טורטיות (120 קק"ל כל אחת)
מילוי:
קופסת טונה במים
חצי אבוקדו קטן + ירקות לפי בחירה (חסה, בצל ירוק, גמבה וכד')
אופן ההכנה:
מועכים את האבוקדו עם מעט לימון ומורחים על הטורטייה.
מסננים את הטונה מהמים, מפוררים ומפזרים על גבי הטורטייה.
מוסיפים ירקות טריים חתוכים דק לרצועות : חסה, גמבה, בצל ירוק, לימון כבוש.
מגלגלים את הטורטייה לגליל כמו סיגר , מהדקים וחותכים לשני חצאים שווים.
ניתן לאכול קר או לצלות קלות על מחבת טפלון.

פשטידת דלעת וקישואים
באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
4 מנות • תבנית מלבנית בגודל בינוני – כ 22×31- ס"מ
מצרכים:
2 כוסות קוביות דלעת
1 גביע קוטג' 5%
1 גביע יוגורט 3%
100 גרם גבינה בולגרית 5%
2 ביצים
2 1/2 כפות קמח
מלח מעט, כי הגבינה הבולגרית מלוחה , פלפל שחור
1 כפית שטוחה אורגנו יבש
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
1 קישוא או זוקיני, מגורר ומסונן מנוזלים
תרסיס שמן
1 פלפל אדום, פרוס לטבעות דקות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות
שמים את קוביות הדלעת בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 10- דקות עד
שקוביות הדלעת מתרככות. מסננים ומניחים בצד להתקרר.
מערבבים בקערה את הקוטג', היוגורט, הגבינה הבולגרית, הביצים, הקמח והתבלינים.
בעזרת מזלג מועכים את קוביות הדלעת.
מוסיפים לקערה את הדלעת והקישוא ומערבבים היטב.
מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן, ומעבירים אליה את הבלילה. מפזרים מעל פרוסות פלפל
אדום.
אופים את הפשטידה כ-45 דקות, עד שהיא מתייצבת ומשחימה.

משקה לאסי מרענן
באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
מרכיבים:
- גביע יוגורט 1.5% טבעי
- כמה טיפות מי ורדים
- מעט קינמון
- כפית סילאן או שקית ממתיק
- כף קוקוס טחון או שקדים טחונים
אופן הכנה:
מערבבים את המצרכים מוזגים לספל ושותים

עוגת גבינה וביסקוויטים
באדיבות : חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
מצרכים:
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
500 גרם גבינה לבנה 5%
3 כפות סוכר
חבילת פתי בר שוקולד (24 ביסקוויטים)
2 כוסות חלב
אופן ההכנה:
- מערבבים את אבקת הפודינג עם 2 כוסות חלב ושמים בצד לכמה דקות עד שנהיה סמיך.
- מוסיפים את הגבינה והסוכר ומערבבים היטב. (מי שאוהב מאוד מתוק ניתן להוסיף ממתיק מלאכותי). ניתן להוסיף תמצית וניל.
- בצלחת עם חלב טובלים את הביסקוויטים ומסדרים אותם בתבנית. שופכים על הביסקוויטים חצי מכמות הגבינה, מסדרים שכבת ביסקוויטים נוספת ומעליה את כמות הגבינה הנותרת.
- שמים במקרר לפחות לשלוש שעות.
- לחילופין , ניתן להגיש כמנות בכוס אישית: מפוררים את הביסקוויטים ומניחים בשכבות למטה ולמעלה ובאמצע את התערובת.
- לחלק ל12 מנות – כל מנה = תחליף לארוחת הבוקר
